ad1
חדשות

התכנית לעולם עם אפס פליטות פחמן כבר בתוך 30 שנה

תאוריית ההתחממות הגלובלית בכדור הארץ מקשרת בין ההתחממות לבין עודף הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה. עודף זה נובע כתוצאה מתהליך של כמאתיים שנה במהלכו גברו פליטות תעשייתיות רבות המכילות כמויות גדולות של פחמן דו-חמצני לאטמוספירה.

על פי מחקרים חדשים שפרסמו המעבדה הלאומית לורנס ברקלי (מעבדת ברקלי), אוניברסיטת סן פרנסיסקו (USF)  וחברת הייעוץ  Evolved Energy Research, ניתן יהיה להשיג את היעד הדימיוני של אפס פליטת פחמן דו חמצני נטו מאנרגיה ותעשייה עד שנת 2050. זאת על ידי בנייה מחדש של תשתית האנרגיה בארה"ב שתופעל בעיקר על ידי אנרגיה מתחדשת, בעלות נטו של כ -1 דולר לאדם ליום.

לפי הפאנל הבין-ממשלתי לשינויי אקלים  IPCC, העולם חייב להגיע לאפס פליטת נטו של פחמן דו חמצני עד אמצע המאה, במטרה להגביל את ההתחממות הגלובלית ל -1.5 מעלות צלזיוס ולהימנע מההשפעות המסוכנות ביותר של שינויי האקלים.

במאמר 'נתיבים ניטרליים של פחמן עבור ארצות הברית', שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי   AGU Advances, החוקרים מציגים מודל מפורט שאמור להפוך למחקר ראשון של כל מערכת האנרגיה והתעשייה בארה"ב בדרך ליעד השאפתני אבל האפשרי הזה. תהליך זה ימנע את ההשפעות המזיקות ביותר של משבר האקלים.

החוקרים פיתחו מספר מסלולי טכנולוגיה אפשריים השונים בהרבה ברמת השימוש שקיימת לדלקים מאובנים, שימוש באנרגיה גרעינית, ושימוש בדלקי ביו, אך משותפים באסטרטגיות מפתח. התהליך יעשה על ידי הגברה שיטתית של יעילות השימוש באנרגיה, מעבר לטכנולוגיות חשמליות, שימוש בחשמל נקי (במיוחד באנרגיית רוח ושמש), ושימוש בהיקף קטן של טכנולוגיית תפיסת פחמן. כך ארצות הברית יכולה להגיע לאפס פליטות מבלי לדרוש שינויים בהתנהגות הצרכנים. העלות היא כ- דולר לאדם ליום, ללא התחשבות ביתרונות האקלים. הערכת עלות זו נמוכה משמעותית מההערכות מלפני כמה שנים בגלל התקדמות הטכנולוגיות בשנים האחרונות.

התרחישים, המודלים שנבנו עם פירוט רב יותר ממה שהיה בעבר, חשפו סינרגיות בלתי צפויות, תוצאות שאינן אינטואיטיביות ואפשרויות ל'פשרות'.  מערכות החשמל בעלות הנמוכה ביותר משיגות יותר מ- 80% מהחשמל מאנרגיית רוח ומאנרגיה סולארית, אך זקוקות למשאבים אחרים בכדי לספק שירות אמין. ביטול מלא של השימוש בדלקים מאובנים אפשרי אך בעלות גבוהה יותר. הגבלת השימוש בביומסה (אנרגיה המופקת תוך שימוש בחומרים אורגניים) ובקרקע לטובת אנרגיות מתחדשות אפשרית, אך זו עשויה לדרוש כוח גרעיני כדי לפצות על הגבלה זו.

הפעולות הנדרשות בעלות העדיפות הגבוהה ביותר לטווח הקרוב, עד 2030, דומות במסלולים השונים, ויש להן אמות מידה כמותיות ברורות למדיניות: בנייה של תחנות כוח מאנרגיות מתחדשות כדי להגיע ליותר מ- 500 GW מאנרגית רוח ומאנרגיה סולארית עד 2030, יציאה משימוש בפחם עד פחות מ- 1% מסך ייצור החשמל עד 2030; שמירה על יכולת ייצור החשמל הגז ומאנרגיה גרעינית הנוכחית; וחשמול של מכוניות (כלי רכב קלים) לרמת מכירות של יותר מ- 50% ממכירות המכוניות עד 2030, והגדלת חלקן של משאבות חום למעל 50% ממכירות המזגנים למגורים עד 2030.

נשיא ארה"ב ביידן דיבר בעבר על מחויבות ארה"ב לפעול ולטפל במשבר האקלים ואמא: 'זה משתלם, כי זה נקי, מכיוון שבמקרים רבים זה זול יותר'.

הפוסט התכנית לעולם עם אפס פליטות פחמן כבר בתוך 30 שנה הופיע ראשון בהכלכלה האמיתית

מאמרים דומים

Back to top button