בעקבות הסינים גם ממשל ביידן שוקל הנפקת דולר דיגיטלי

ממשל ביידן מגביר את הבדיקה שלו לגבי תוכנית סין ביחס למיזם ה"יואן הדיגיטלי" שלה, כאשר גורמים מסוימים חוששים שהמהלך עלול להניע תכנית ארוכת טווח להפלת הדולר כמטבע העתודה הדומיננטי בעולם – כך נמסר על ידי בלומברג. כעת, כאשר מאמצי המטבע הדיגיטלי של סין צוברים תאוצה, אנשי האוצר, משרד החוץ, הפנטגון והמועצה לביטחון לאומי האמריקאי מחזקים את מאמציהם להבין את ההשלכות האפשריות של המטבע. על פי הידיעה הגורמים האמריקאים מודאגים פחות מאיום המטבע הדיגיטלי הסיני בטווח הקצר, אך מעוניינים להבין כיצד יופץ היואן הדיגיטלי, והאם ניתן יהיה להשתמש בו גם בכדי לעקוף את הסנקציות האמריקאיות.
סין מנסה כבר כמה שנים לייצר אלטרנטיבה לדולר האמריקאי ובייחוד למערכת הסליקה הבינלאומית – SWIFT. מדובר באגודה שמשמשת כמערכת תשלומים בטוחה בין חברות פיננסים. בסוויפט חברים למעלה מ11 אלף מוסדות פיננסיים ותאגידים ממעל ל-200 מדינות. למרות שארה"ב אינה מבעלי האגודה ולא מנהלת אותה, השפעתה עליה גדולה. באמצעות השפעה זו היא יכולה לכפות סנקציות כלכליות על אויביה ולמנוע ממנה לבצע העברות כספים לכ80% מהמוסדות הפיננסים בעולם. במטרה לשבור את ההגמוניה האמריקאית פיתח הממשל הסיני בשנת 2015 את מערכת התשלומים הבין-בנקאית והבינלאומית בשם CIPS, אולם מאחר שלסין אין שליטה על הדולר האמריקאי – המערכת הזו היתה די מוגבלת ונועדה בעיקר כדי לעקוף חרמות שכופה ארה"ב על סחר עם מדינות שסין מעוניינת לסחור עימם.
באפריל שנה שעברה עשתה סין עוד צעד לקראת הצבת אלטרנטיבה אמיתית לשליטה האמריקאית במערכת המוניטרית העולמית. בזמן שכל העולם היה שרוי בתוך סגרים ופחד מהלא נודע, השיק הבנק המרכזי בסין מטבע דיגיטלי חדש (היואן הדיגיטלי). השלב הראשון בוצע כפיילוט ב4 ערים שונות אבל בשלב הבא הכוונה להרחיב את השימוש בו לשאר חלקי המדינה ולעולם. למעשה מדובר בבנק המרכזי היחיד בעולם שהנפיק מטבע דיגיטלי משלו הנמצא בשימוש נרחב בכלכלה.
כרגע יש צפייה להשקה נרחבת יותר של המטבע באמצעות מכירת כרטיסים לאולימפיאדת החורף שתערך בבייג'ינג בפברואר הבא, מה שיגביר את החשיפה הבינלאומית אליו. למרות שתהליך הפצתו כבר החל- חלקים עיקריים רבים ביואן הדיגיטלי עדיין לא ידועים ונמצאים בשלבי הגדרה ופיתוח כולל פרטים על אופן הפצתו. מה שמרגיע במעט את האמריקאים הוא ההסכם שנחתם בין סין ל-SWIFT, שמרמז אולי שהיואן הדיגיטלי יעבוד כחלק ממבנה הפיננסי הנוכחי בעולם, ולא מחוץ לו כמערכת אלטרנטיבית.
מי שמעורה בדיונים על היואן הדיגיטלי אמר לבלומברג כי ממשל ביידן לא מתכנן לנקוט פעולה כלשהי בכדי להתמודד עם האיומים ארוכי טווח מצד המטבע הדיגיטלי של סין. עם זאת, התוכניות של סין העניקו דחיפה מחודשת למאמצים ליצירת דולר דיגיטלי שיתן למטבע הסיני קונטרה. חברי הקונגרס החלו להתעניין יותר ויותר בדולר דיגיטלי בעודם מודעים למהלכי סין בעניין. יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול ומזכירת האוצר ג'נט ילן אף נדרשו לנושא זה השנה.
פאוול טען שהצורך בדולר דיגיטלי הוא בכלל נושא להחלטת הקונגרס. לציבור פאוול אמר בפברואר כי הפד בוחן "בזהירות רבה" את הדולר הדיגיטלי. "אנחנו לא צריכים להיות הראשונים. אנחנו צריכים לעשות את זה נכון" – אמר. ילן גילתה עניין במחקר בדבר כדאיותו של הדולר הדיגיטלי וזאת בניגוד לחוסר ההתלהבותו של קודמה בתפקיד, סטיבן מנוצ'ין. היא אמרה כי גרסה הדולר הדיגיטלי עשוי לסייע בהתמודדות עם מכשולים לכלכלה פיננסית בארה"ב בקרב משקי בית בעלי הכנסה נמוכה.
הפוסט בעקבות הסינים גם ממשל ביידן שוקל הנפקת דולר דיגיטלי הופיע ראשון בהכלכלה האמיתית