קרב המיליונים בין סילבן אדמס לקבלן השיפוצים בדירה היקרה בישראל

אדמס (שהביא לארץ את מדונה ומירוץ ג’ירו ד’איטליה), רכש ב־110 מיליון שקל את אחת הדירות היקרות בישראל – ואז התחיל להשקיע: מדרגות זכוכית מאיטליה, תאורה מאוסטריה שרודפת אחריך במסדרון, מערכת לוויסות חמצן ומתקן אימון רכיבה במשקל 2.5 טונות. זה נגמר בפיצוץ עם קבלן השיפוצים, ותביעות הדדיות שהגישו הצדדים חושפות איך אפשר לבזבז עשרות מיליוני שקלים על גחמות שקשה לדמיין (וגם מעלות טענות לתרגילי מס יצירתיים מצדו של אדמס). מבט מבפנים לדירה אחת, שפע של נוף לים, ואינסוף יצרים
סכסוך שמתנהל בחודשים האחרונים בבית המשפט המחוזי בתל אביב בין המיליארדר היהודי קנדי־ישראלי סילבן אדמס לבין הקבלן רן בן בסט מספק הצצה נדירה לבתים, ליצרים ולסכסוכים באלפיון העליון בישראל.
הסכסוך נוגע לשיפוץ נדיר בהיקפו, בעשרות מיליוני שקלים, שביצע בן בסט בדירה יקרה במיוחד שרכש אדמס על חוף הים בתל אביב ב־110 מיליון שקל, והוא חושף גם טענות לניסיונות לתרגילי מס לכאורה מצד אדמס.
אדמס מוכר בעיקר כמי שהביא לארץ את מירוץ האופניים ג'ירו ד'איטליה ואת מדונה להופעה באירוויזיון. את עיקר הונו ירש מאביו, איל הנדל”ן מרסל אדמס, שנפטר בשנה שעברה. הוא תרם עד כה בישראל מאות מיליוני שקלים, בין היתר לבתי חולים, לאוניברסיטאות ולמיזמים בתחום רכיבת האופניים.
אדמס עלה לישראל ב־2015, ושנה קודם לכן קנה מחברת עופר השקעות דירת “מעטפת” במגדל יוקרה ברחוב הרברט סמואל 10 בת”א, על הים. הדירה, שיועדה במקור לאייל עופר, נמכרה לאדמס באחת מעסקאות הנדל”ן הפרטי היקרות אי פעם. בתמורה קיבל פנטהאוז דופלקס בקומות 20‑21 בשטח של 1,000 מ"ר, מתוכם 150 מ"ר מרפסות.סילבן אדמס והמדרגות שעלו מיליון יורו. “הקבלן עשה לי תרגיל עוקץ. כל המסים שולמו כדין”צילום: כפיר זיו
הרכישה היתה רק הסיפתח להוצאות העתק של אדמס, והקרב המשפטי בינו לבין הקבלן מלמד איך נראה “שיפוץ” שעולה עשרות מיליוני שקלים. כך, למשל, המדרגות שמחברות בין שתי קומות הדירה עשויות מזכוכית מיוחדת שיובאה ממחוז אומבריה באיטליה תמורת כ־700 אלף יורו (לא כולל שינוע והתקנה, שאחריהם כבר מדובר ב־4 מילון שקל). האדריכלית אירמה אורנשטיין, שתכננה את הדירה, סיפרה בעבר כי מדובר ב־220 פיסות זכוכית במשקל כולל של 6 טונות, והן “הולבשו” זו על זו כך שהנוף ישתקף בהן בכל שעה של היום באופן שונה.https://e23cd520dfbcb07021e4197db85ce24b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html
גופי התאורה יובאו מאוסטריה ומגרמניה בעלות של כ־10 מיליון שקל, והם יודעים לשנות את התאורה כך שתלווה אדם שמתקדם לאורך החלל. 6 מיליון שקל הושקעו בריהוט, ומגרמניה הוזמנה קונסטרוקציית אלומיניום למרפסת דק עץ שעליה נבנה מטבח חיצוני.
אדמס, חובב אופניים מושבע, התקין בדירה גם מערכת לוויסות חמצן בעלות של כ־200 אלף דולר, ובנה למעשה "גן עדן" לרוכבים מקצוענים, כולל חדר אימונים שמדמה רכיבה בהרים עם חמצן דליל. המערכת שהותקנה בבית נועדה להפחית את החמצן בארבעה חדרים שונים: בחדר הכושר, חדר האירוח לספורטאים, חדר השינה וחדר הטלוויזיה. עוד כ־160 אלף יורו הושקעו במערכת אופניים לאימונים שמדמה רכיבה על כביש מהיר ומאפשרת רכיבה במהירויות אדירות בתוך הבית (משקלה, כדי לסבר את האוזן, כ־2.5 טונות).
אחרי כל אלה נבנו בדירה מערכות אקוסטיות לבידוד רעש, חדר מכונות בממ”ד ואפילו מעין “רצפה עם קפיצים” כדי למנוע רעידות ממתקן האופניים שעלולות אף לעבור לעמודי התמך בבניין.רן בן בסט. תובע 30 מיליון שקלצילום: צילום ארכיון
“בן בסט ניפח חשבוניות”
כל אלה לא הסתיימו בשלום. במאי 2020 תבע אדמס את קבלן השיפוץ בן בסט ודרש ממנו להחזיר לו 36 מיליון שקל, בטענה כי הציג לו מצגי שווא והסתיר ממנו מידע בדבר העלויות האמיתיות של העבודה. אדמס טוען כי לא ידע בזמן אמת מהן העלויות האמיתיות של הבנייה, השירותים והציוד שסופקו עד שהבחין, בשלב מאוחר יותר, כי אלו “החלו להרקיע שחקים”.
בן בסט הגיש כתב הגנה ותביעה שכנגד, וציין כי "הדירה נבנתה באיכות הגבוהה ביותר הקיימת, תוך שכל משאלת לב, גחמה או דרישה כלשהי מצד מר אדמס, אשתו או האדריכלית מטעמו, נענות ומבוצעות על הצד הטוב ביותר".
בן בסט טוען גם כי סייע לאדמס במו"מ לרכישת הדירה, והצליח להביא להפחתה של כ־40 מיליון שקל מהמחיר, ללא תמורה. לאחר מכן קיבל לידיו את האחריות המלאה לכל עבודת השיפוץ, כולל בחירת הספקים, התשלומים לקבלנים ולקבלני המשנה ורכישת הציוד.